Montserrat Caballé, un mite?

El món de la música ha trontollat amb la notícia de la desaparició de la nostra diva universal. Cal admetre que la Caballé ha estat un referent operístic mundial i que és mereix tots els respectes, en aquest sentit. No vaig coincidir mai amb ella, ja que les nostres trajectòries foren diferents, pel que fa a l’estil i maneres de fer. Personalment valoro molt l’instrument vocal que va posseir , ja que pocs cantants han aconseguit el timbre exquisit i la capacitat de modular tant bé la veu, amb uns pianisims increïbles. Pel que fa a la comunicació musical, ja tinc més dubtes, ja que mai vaig sentir que em duia a la profunditat de la música. La seva “misse en escene ” mostrava sempre una actitud, diguem amb una certa prepotència, i no acabava de portar la meva atenció cap al fet musical. Una carrera brillant, admirable- surt d’una família més aviat modesta- no exempta sempre de polèmica, pels dubtes de la seva profunda catalanitat(declaracions d’un clar espanyolisme), o bé pseudo espanyolitat (afiliafa a la hisenda andorrana i evasió d’impostos), i les l’ànsietat per sobresortir (empentes a l’ombra de la Victòria dels Àngels). Ara si, que descansi en pau. Segur que va fer el que millor va poder o creure. Em quedo amb la finor de la seva veu.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *