Concert del cicle coral de l’Orfeó Català. Març 2018.

El propassat dia 3 de març tingué lloc al Palau de la Música Catalana un concert en que vaig tenir l’honor de dirigir la primera part del mateix. Aquesta part estava dedicada a dos dels meus avantpassats, l’avi Joan i el pare Josep Jordi. Dos personatges estretament lligats a la casa per la seva dedicació al seu desenvolupament en temps difícils de la postguerra. El reconeixement era necessari i finalment i per iniciativa de l’Escola coral de l’Orfeó arriba a poder-se fer. S’interpretaran unes cançons de Joan Llongueres del cicle de “cançons i jocs d’infants” i la cantata per a veus blanques “El cavaller i el drac” del pare Josep Jordi Llongueres. Participaren l’orquestra del Conservatori del Liceu i tres cors infantils; de l’Orfeó Català, de l’Escola Ipsi, i els Amics de la Unió. Tots ells molt ben preparats pels seus respectius directors. També vull remarcar la meravellosa intervenció de Joan Vives com a narrador. A la segona part Manuel Valldivieso dirigir la cantata “El concert desconcertant” d’Antoni Ros Marbà amb la mateixa orquestra i un cors de joves, obra que vaig valorar molt tant la composició com la interpretació de la mateixa.

Per a mi fou un concert molt emotiu, pel fet de recrear les composicions dels meus avantpassats i confirmar que, tot i que ha passat el temps des de la seva creació, segueixen en la actualitat, per la resposta emotiva del públic i l’entusiasme que tots els participants van demostrar al moment d’interpretar-les.

Adjunto l’enllaç d’un tast de l’assaig general, com a record de l’aconteixament, esperant que en un futur es pugui editar amb la finalitat de fer conèixer aquestes composicions arreu.

Esta entrada fue publicada en Concerts, Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *