Concert celebració PASSANELLES’20

El proppassat dissabte dia 16 d’abril ha tingut lloc el concert commemoratiu del 20è aniversari de la primera edició de les llançades de passanelles a la platja de Cadaqués.
El registres obtinguts en cada llançament (distància i nº de bots) han suggerit la correspondència amb notes i valors musicals. És per això que, havent obtingut unes sèries (els llançaments eren de 10x 10) melòdiques en cada edició (s’han fet 13 vegades), s’ha pensat en crear una obra musical que les representés.
En Toni Gironès, arquitecte, i ideòleg m’ha demanat de preparar aquesta obra commemorativa.
Per la qual cosa he demanat a músics i compositors vinculats directa o indirectament a la vila, de participar en la construcció de l’esmentada obra i també de executar-la.
El resultat ha estat una peça d’una hora de durada en la que diferents compositors s’han ocupat de traslladar els registres de cada any en unes peces musicals.
S’ha creat una anomenada “sinfo-suite Passanelles’20” en la que per ordre cronològic s’han interpretat les diferents peces, totes elles enllaçades per uns interludis musicals a base de cançons populars de Cadaqués.

El concert ha tingut lloc a la Sala de l’Amistat. Els  compositors : Jonathan Crayford, Salvi Estragués, Francesc Llongueres, Joan Puig, Pau Riba, Maurici Villavecchia, Anna Bofill, Tòfol Martínez, Escola Bufaventfort (Agustí Borrell, Enric Teruel i Mar Bonay), Iscle Datzira i Pep Pascual.
L’orquestra formada per músics locals i altres  varen interpretar la peça amb entusiasme i els diferents cors de Cadaqués van participar cantant les cançons esmentades, totes elles arranjades per aquesta ocasió per Francesc Llongueres.
Un projecte amb èxit, que hauria de tenir continuïtat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cadaqués. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *