On és el “punt” del festival?

Està a punt de celebrar-se la 40 edició del Festival de Música de Cadaqués. Com en les darreres tres ocasions tindrà lloc a la platja de ‘Sa Conca”, tot i que sembla serà la darrera vegada, ja que l’Ajuntament ha perdut el pleit que en el seu dia va fer-li l’antic propietari del terreny que amb la donació del mateix establia l’ús estricte que s’en podia fer i no era precisament el de celebrar-hi un Festival de Música. A part d’aquesta consideració, amb el canvi de color del nou Ajuntament ( ara CIU, abans ERC), fa pensar en que Festival tornarà a l’Església i que s’acabarà l’etapa coneguda com la del “punt” ja que en les darreres edicions aquest signe s’hi afegia per a diferenciar el nou model( veure 37.1; 38.2; 39.3) i probablement amb la intenció de desvalorar als anteriors..
Curiosament enguany observo que el famós “punt” ha desaparegut. Em pregunto on és?.
El que si que es manté és el tipus de programació. He de confesar humilment que desconec a molts dels artístes i grups que hi participen, em sap greu i per tant no puc fer-ne una valoració prèvia. La veritat és que d’entrada no m’atrauen massa cap ni una de les propostes ( ni el cartell que el trobo de molt mal gust), però reconec que algunes d’elles podríen ser prou interessants ( p.e.Toti Soler) Però sempre és bo descobrir nous valors i a vegades hi han sorpreses agradables.
El problema d’aquest festival es sense dubte les condicions sonores a les que està sotmès el públic. Com es pot valorar la qualitat de l’intèrpret, quan el 90% del que s’escolta està amplificat i normalment de manera incorrecta. Impossible!
És una qüestió de sensibilitat més que de gust. Hi ha gent que en té molta, altra no tant i fins i tot n’hi ha que no en tenen gens ni mica. Els que són sensibles s’ho passaran malament i de segur que no podran valorar-ne la part artística, els que no en són tant podran fins i tot gaudir-ne i pels insensibles, perfecte ja que tot es bo (o dolent).
Sigui el que sigui i com sigui el Festival de Cadaqués segueix viu un any més amb “punt” o sense.
Francesc Llongueres

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a On és el “punt” del festival?

 1. pilar diu:

  Hola Francesc, buena critica del festival y que bueno que tienes un blog.
  Saludos

 2. Carmen León diu:

  Sí, yo también he echado en falta el punto, pero no me cuesta tampoco relacionar esa ausencia con el cambio de color del nuevo equipo consistorial. Y coincido con el disgusto por el cartel: es simplemente horroroso!!!
  También he notado que con esta 40ª edición, el Festival vuelve a la calle; no como Francesc lo organizaba, que aquello era una gozada (¡cuantos descubrimientos, cuántos espectáculos maravillosos en Port Lligat, en Sa Plaça, en el patio de la guardería… arreu y per tothom!) pero sí con algunas propuestas que vuelven a ofrecer música en abierto, en diferentes espacios del pueblo.
  A ver por dónde van las cosas en las próximas ediciones.

 3. DAVID diu:

  Hola FRANCESC: ja saps que de música hi entenc poc, tot i que la meva mare JÚLIA va ser profesora de piano; però del que sí hi entenc una mica és d'urbanisme, gràcies al meu pare MOISÈS, i de la casa il.legal del l'actual director d'aquests Festivals, l'Ezequiel Guillem, segons la Sentència del Suprem ha d'anar a terra. I també és clar que si ha fet el cartell d'aquest 40è Festival és per què és un dels pocs mecenes-pagano, perque d'artista com en Ràfols Casamada, en Tharrats, en Koyama, o el propi Dalí que els van honorar fer cartells d'anteriors festivals, no n'és pas que se sàpiga, sinó que és dissenyador de moda i futur promotor d'un hotel d'uns 4000m2 a Saguarda amb 104 cases al voltant. Potser el "punt" que falta és posar a la llum pública tot aquest "festival urbanístic". Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *