Baremboim dirigeix el concert d’any nou a Viena

Enguany hem pogut gaudir d’un concert molt ben dirigit per Daniel Baremboim. Feia anys que no veiem els Filarmònics de Viena amb tanta concentració i atents al frasseig intel·ligent del director. Fins i tot José Luis Pérez de Arteaga, el musicòleg i comentarista de TVE, ha fet referència a Sergiu Celibidache al comentar-ne les interpretacions. Efectivament, tot i que no ha estat directament alumne del mestre, Baremboim va mantenir una relació molt estreta des de la seva infantesa. També ha estat encertada la selecció d’obres del programa, introduïnt versions inèdites i altres novetats interessants. Potser no ha estat tant adequat (per coherència estilística) el incloure-hi el “finale” de la “simfonia dels adèus” de Haydn, tot i que reconec que Baremboim ha estat molt divertit i ha demostrat unes dots extraordinàries com actor teatral. En fí, podem dir que la música ha tingut una molt bona entrada d’any. “Que hi hagi pau a l’Orient Mitjà” ha estat el missatge de Baremboim pel 2009. Afegim-hi salut i alegria.

Aquesta entrada ha esta publicada en Crítica musical. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *